BALIKESİR HAVRAN İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlamaları Havran Seyitonbaşı İlkokulunda kutlandı.

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlamaları Havran Seyitonbaşı İlkokulunda kutlandı.

Kutlamalara Havran Kaymakamı Yasin ÖZTÜRK, Belediye Başkanı Emin ERSOY, İlçe Emniyet Müdürü İsmail TUR, İlçe Garnizon Komutanı adına Jandarma Kıdemli Başçavuş Süleyman KILIÇ , Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet YILMAZ,  İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Rasim GİRGİN, Havran Kurumlarında çalışan idari amirler, okul müdürleri ve okul velilerimiz katıldı.                                                     

Saat 10:00´da Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan program, Atatürk ve Eğitim şehitleri adına saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı´nın söylenmesinin ardından saat 11:00 de Seyitonbaşı İlkokulunda devam etti. Program sunuculuğunu Seyitonbaşı İlkokulu 2-A sınıfı öğretmeni Mehtap DEMİR’in yaptığı programda açılış konuşmasını Okul Müdürü Kazım KAYA yaptı.

Açılış konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Rasim GİRGİN konuşmasında;

Sayın Kaymakamım,

Sayın Garnizon Komutanım,

Sayın Belediye Başkanım,

Değerli Daire Amirleri,

Saygıdeğer Misafirler,

Sevgili Öğrenciler,

            Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle değerli öğretmenlerimizin, sevgili öğrencilerimizin ve  kıymetli velilerimizin sevincine yürekten katılıyor,  hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum.

            Yeni bir eğitim ve öğretim yılına daha başlamanın coşku ve heyecanı içindeyiz. Eğitim ve öğretim dönemine başladığımız bu anlamlı haftada, ülkemizin geleceği olan çocuklarımız; okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine; kavuşmanın mutluluğu ve heyecanı içinde iken; değerli öğretmenlerimiz de, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı, yetiştirmenin onurunu yaşamaktadırlar.

Kıymetli Misafirler! İnsanı; diğer canlılardan ayıran en önemli özelliği, aklı ve zekâsıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, hayatı bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerdir.

Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor:

“Dünyanın en zengin aklını gördüm 
Sermayesini sordum, dedi ki: okul.”

            Okul; eğitim ve öğretim yuvası olarak, bizlere çeşitli bilgiler verir ve gideceğimiz yolu gösterir. Atatürk bir sözünde şöyle diyor: “İlk ilham; ana baba kucağından sonra, okuldaki öğretmenin dilinden ve vicdanından alınır.”

Sevgili Öğrenciler! Sizler buraya bilgilenmek, yeni bilgiler öğrenmek ve uygar bir insan olmak için geliyorsunuz. Eğer bilginizle güçlü olmak istiyorsanız, okulunuza dört elle sarılınız. Öğretmenlerinizden, en iyi biçimde faydalanınız. Çünkü öğretmenleriniz sizin için burada bekliyorlar.

Kıymetli Veliler! Öğretmenlerimizin çocuklarınızın daha iyi yetişmesinden başka bir amacı olamaz. Gönlünü, yüreğini, emeğini ve yıllarını eğitime adamış öğretmenlerimizi karşınızda değil, yanınızda biliniz. Bize emanet ettiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmeyi amaç edindik.

Değerli Öğretmenlerimiz! Amacımız; geleceğimiz olan öğrencilerimizi, Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda en iyi şekilde yetiştirmektir. Bunu sağlamak için sizlerle birlikte tüm gelişmeleri dikkate alarak var gücümüzle çalışacağız.

Sayın Kaymakamım! “Herkesin eğitim için yapabileceği bir şey vardır.” sözünden yola çıkarak, İlçemizde veli, öğretmen ve okul yönetimi iş birliğini tam olarak sağlayarak başarıya ulaşmak ve ilçemizin eğitim çizgisini yükseltmek istiyoruz.

            İlçemizin eğitim kalitesinin ve başarının arttırılması için çaba gösteren tüm kamu ve özel, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.

            Yeni bilgilere ve aydınlık fikirlere kavuşmamız dileği ile eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun.

Dedi.

 

 

Program öğrencilerin şiirler okuması, protokol üyelerinin 1.sınıf öğrencilerine karanfil dağıtmaları ve Havran Belediyesinin bütün öğrencilere yönelik kırtasiye dağıtımı ile devam etti. Bütün davetlilere okul müdürlüğü ve okul aile birliği üyeleri tarafından hazırlanan ikram sunumu ile program sona ermiştir.

İlköğretim Haftasıİlköğretim Haftasıİlköğretim Haftasıİlköğretim Haftasıİlköğretim Haftasıİlköğretim Haftasıİlköğretim Haftasıİlköğretim Haftasıİlköğretim Haftasıİlköğretim Haftası

Hükümet Konağı 4. Kat Yeni Mahalle Sakarya Caddesi No37 - 0 266 432 10 65

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.