BALIKESİR HAVRAN İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

4006 TÜBİTAK BİLİM FUARLARI KATILIMINDA HAVRANDAN BÜYÜK BAŞARI

4006 TÜBİTAK BİLİM FUARLARI KATILIMINDA HAVRANDAN BÜYÜK BAŞARI

             TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi Başkanlığı´nca düzenlenen 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında ilimizden toplamda 119 başvuru yapıldı. Bu başvurulardan 81 tanesi destek almaya hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı açılmıştır. 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. Başvurusu kabul edilen her okula 5.000 TL fuar desteği sağlanacaktır.

İlçemiz ortaokul ve liselerinden yapılan 9 başvurunun 6’ sı kabul edilerek il genelinde 20 ilçe arasında İvrindi İlçesi ile birlikte 4. sırada yer almıştır. Başvuru yapan ve başvuruları kabul edilen okullarımıza, okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize gösterdikleri gayretli çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor. Başarılarımızın artarak devam etmesini diliyoruz.

Başvurusu kabul edilen okullarımız:

-Havran Anadolu Lisesi

-Kalabak Ortaokulu

-Kobaklar Ortaokulu

-Küçükşapçı Ortaokulu

-Sekizeylül Ortaokulu

-Şehit Eyüp Karataş Ortaokulu

 

04-01-2018

Hükümet Konağı 4. Kat Yeni Mahalle Sakarya Caddesi No37 - 0 266 432 10 65

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.